Suchý ľad ako jedinečná látka

Suchý ľad je jedinečná látka, ktorá je pevným stavom oxidu uhličitého. Získava sa priemyselným chladením plynu pri vysokom tlaku. Teplota suchého ľadu je 78-80 stupňov, vďaka čomu je trikrát účinnejší ako bežný ľad. Sublimuje už pri -77 stupňoch a prechádza do plynného skupenstva.

Suchý ľad sa používa na prepravu rýchlo sa kaziacich produktov, na chladenie biologických materiálov, na skladovanie liekov, na organizovanie kuchárskych show atď.

Suchý ľad pri čistení

V poslednej dobe sa pri čistení a čistení úspešne používa tuhý CO2. Tieto procesy sa tiež nazývajú tryskanie alebo tryskanie CO2. Je to ekonomický a efektívny priemyselný čistiaci systém, ktorý zlepšuje výrobné procesy a výkon zariadení.

Ako funguje čistenie suchým ľadom?

Čistenie prebieha vďaka použitiu mäkkých peliet suchého ľadu. Pohyb peliet v zariadení sa blíži rýchlosti ultrazvuku, vďaka čomu explodujú na povrchu a čistia ho od nečistôt.

Výhody tryskania suchým ľadom

Suchý ľad je unikátna metóda, ktorá má množstvo výhod: žiadny zápach, vplyv na ťažko dostupné miesta (netreba rozoberať), žiadne stopy po čistení, ktoré je nutné odstraňovať samostatne, požiarna bezpečnosť a možnosť bezpečného skladovania .

Môže sa použiť na dezinfekciu povrchov, pôsobí proti rozvoju baktérií, plesní a húb, účinne odstraňuje výrobné odpady a stavebné materiály (čistenie povrchov od lakov, farieb a olejov).

Bezpečnostné opatrenia

Aj keď je suchý ľad netoxický, pri práci s ním by ste mali byť opatrní. Nízka teplota látky môže spôsobiť omrzliny až popáleniny, preto je potrebné odoberať ľad len v tesných rukaviciach, pri priemyselnom čistení používajte ochranný odev a okuliare, látku uchovávajte v nádobách vystlaných izolačným materiálom pričom netreba napevno zatvárať veko, aby ste zabránili hromadeniu plynu v nádobe. Ak ostane ľad, nesplachujte ho do odtoku, ale po čakaní na úplné odparenie ho zlikvidujte.

Suchý ľad je moderná a účinná metóda čistenia akýchkoľvek povrchov s dezinfekčným účinkom, ktorá zaručuje úsporu času a peňazí!