ČO JE SUCHÝ ĽAD?
Suchý ľad sa nazýva suchý ľad, pretože suchý ľad sa pri vystavení teplu mení priamo z pevného do plynného skupenstva. To je veľká výhoda oproti obyčajnému ľadu, ktorí sa premení na tekutú vodu.
Suchý ľad, tiež známy ako sneh z kyseliny uhličitej, je veľmi účinná a užívateľsky príjemná chladiaca kvapalina s veľmi širokým rozsahom použitia. Je ideálny na chladenie mliečnych, mäsových, mrazených a iných trvanlivých potravín počas prepravy. Hrá tiež dôležitú úlohu pri spracovaní potravín, napríklad pri chladení materiálov citlivých na teplo počas mletia, pri zmršťovaní potravín a vákuovom balení. Pelety suchého ľadu sú ideálne na čistenie strojov, foriem, výrobných liniek a motorov. A keď suchý ľad sublimuje, prechádza priamo do plynného stavu bez toho, aby sa medzitým stal tekutým - zaujímavý efekt na večierkoch.